dimecres, 11 de desembre del 2013

Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna



“Mòmies egípcies. El secret de la vida eterna” explora els complexos rituals relacionats amb la mort i l’altra vida a l’antic Egipte, que durant segles han intrigat i fascinat estudiosos i viatgers. Aquesta exposició excepcional presenta els tresors del Rijksmuseum Van Oudheden de Leiden (Holanda), conegut arreu del món per les seves col·leccions d’egiptologia.La idea de “morir per tornar a néixer” exigia conservar el cos del difunt i, per aquesta raó, al llarg dels segles els antics egipcis van anar perfeccionant l’art de la momificació. Aquest tema apassionant s’analitza i s’explica mitjançant objectes procedents de diferents cambres funeràries i períodes.

CaixaForum Palma, del 30 d'octubre de 2013 al 26 de gener de 2014

dissabte, 7 de desembre del 2013

Tony Cragg: escultures

Del 13 de juliol a finals de novembre La Llotja de la Plaça de la Llotja, 5 de Palma acull l’exposició Tony Cragg escultures”. Considerat com un dels escultors més rellevants de l’escena internacional, Tony Cragg (Liverpool, 1949) és membre de la Royal Academy of Arts de Londres, des de 1994, i de l’Acadèmia Europea de les Arts i les Ciències. Viu i treballa a Wuppertal (Alemanya) i és el director de l’Acadèmia de Belles Arts de Düsseldorf, de la qual n’és professor des de 1978.
L’any 1987 guanya el Praemium Imperiale d’escultura i al 1988 obté el prestigiós premi Turner. El 2002 rep el premi Piepenbrock, la distinció més important per a un escultor en vida. També ha rebut l’Order of Merit of the Federal Republic of Germany 1st Class, l’Artist’s Medal of Honor of the Hermitage of Russia, la Honorary Fellow of University of the Arts London i l’Alto riconoscimento delle Presidenza del Senato della Repubblica Italiana, entre d’altres innumerables reconeixements.
La seva obra s’ha exhibit en els museus i galeries més prestigiosos del món. Són particularment remarcables la seva participació a la Documenta 7, de Kassel, i a la 42 Biennal de Venècia, l’any 1988, com a representant del Regne Unit. Entre les seves exposicions recents destaquen Second Nature, al Staatliche Kunsthalle Karlsruhe/Museum der Moderne, de Salzburg (2009); In 40, a la Fondazione Musei Civici di Venezia, Ca’ Pesaro, de Venècia (2010); Figure Out, Figure In, al Musée du Louvre, de Paris; Tony Cragg Sculptures and Drawings, a la National Galleries of Scotland, d’Edimburg; Seeing Things, al Nasher Sculpture Center, de Dallas (2011); Tony Cragg, al Museo d’Arte della Città di Lugano; Tony Cragg, al CAFA Art Museum de Beijing, al Museum of Contempoprany Art MoCA de Chengdu i al Himalayas Art Museum de Shanghai, a la Xina, i Tony Cragg MATRIX, al Kkestnergesellschaft, de Hannover (2012).
La Llotja (Palma de Mallorca)
Juliol - novembre 2013