divendres, 29 de desembre del 2017

Experiment any 2100. Què ens espera a la Terra del futur?

El futur i la seva predicció han estat una preocupació constant dels éssers humans al llarg de la història. Avui dia disposem dels coneixements i els mètodes necessaris per poder fer prediccions raonables sobre com pot ser el demà. La tècnica que utilitzem, basada en el mètode científic, es denomina prospectiva.
Al llarg de l'exposició descobriràs en què consisteix i com treballa la prospectiva analitzant les anomenades megatendències. Concretament, l'exposició se centra en les prediccions fetes pels analistes sobre l'evolució del món en els àmbits socials, mediambientals i tecnològics al llarg del segle XXI. Aquesta exposició es basa en l'informe The European Environtment, State and outlook 2010. Assessment of global Megatrends, de l'European Environtment Agency.

Caixa Forum Palma, del 28 de setembre de 2017 al 7 de gener de 2018.

Art i mite. Els déus del Prado


L'exposició "Art i mite. Els déus del Prado" aplega una selecció d'obres acurada que formen part de les col·leccions del Museu Nacional del Prado. A través de pintures, escultures i medalles –datades entre el segle I a. C. i el segle XIX– s'ofereix una mirada àmplia sobre la mitologia clàssica i la seva representació al llarg de la història de l'art.
Es tracta d'una exposició diacrònica, que ofereix alhora diferents representacions d'un déu o un mite tenint en compte un criteri iconogràfic, i no qüestions formals o cronològiques. Així es pot apreciar al mateix temps la riquesa iconogràfica, geogràfica i cronològica de les col·leccions del Museu del Prado, on aquest tipus d'obres s'exhibeix tradicionalment d'acord amb criteris en els quals preval l'organització basada en escoles i períodes artístics.

Caixa Forum Palma, del 23 de novembre de 2017 al 18 de febrer de 2018.

dimarts, 29 d’agost del 2017

Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca

Resultado de imagen de Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca'Halard, Del Moral i Torres. Tres fotògrafs miren Barceló a la Catedral de Mallorca' és el títol de l'exposició fotogràfica que acull des d'aquest dijous la capella de la Misericòrdia de Palma per commemorar el desè aniversari de la intervenció del pintor de Felanitx a la Seu.
El departament de Cultura del Consell de Mallorca se suma amb aquesta exposició als actes de celebració dels deu anys de la inauguració de l'obra de Barceló a la capella del Santíssim de la Catedral de Mallorca, ha explicat la institució insular en un comunicat.
La mostra la componen seixanta imatges de tres fotògrafs de renom internacional: François Halard, Jean Marie del Moral i Agustí Torres, que ofereixen una mirada personal del procés creatiu de l'artista felanitxer.

Centre Cultural de La Misericòrdia, del 24 agost al 30 setembre de 2017.

dimecres, 26 de juliol del 2017

Ramon Casas. La modernitat anhelada

Ramon Casas. La modernitat anhelada és l’exposició central de l’Any Ramon Casas, que commemora el 150 aniversari del naixement del pintor.  Es tracta d’una producció  dels Museus de Sitges i la Fundació Bancària La Caixa, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l’Ajuntament de Sitges i el Museu Nacional d’Art de Catalunya. La mostra està comissariada per Ignasi Domènech, cap de Col·leccions dels Museus de Sitges; i Francesc Quílez, coordinador de Col·leccions del Museu Nacional d’Art de Catalunya.
La voluntat dels comissaris és mostrar l’obra de Ramon Casas en el context en el qual va aparèixer, agrupada en cinc àmbits temàtics. Amb la presència d’obra d’altres artistes, el recorregut es planteja com a un joc de miralls, un camí de doble recorregut, que permet visualitzar les influències, analogies i interessos comuns que van existir entre Casas i altres autors contemporanis.
CaixaForum Palma, del 6 juliol al 22 d'octubre 2017.

dimarts, 9 de maig del 2017

Dionís Bennàssar. Més enllà de la pintura

La proposta que arriba a la Misericòrdia mostra un Dionís Bennàssar més desconegut per al gran públic, que va més enllà de l’aquarel·la per mostrar una faceta més íntima a través de l’obra damunt paper, dels dibuixos que formaven part del seu Llibre d’Artista, un diari vital en el qual el pintor es mostra de manera més sorprenent, més lliure a l’hora de pintar ja que no varen ser fets per exposar sinó per formar part de la seva crònica vital. “Aquesta obra, els dibuixos damunt paper, és realment el que fa particular aquesta exposició”, explica Andreu Aguiló, “i és la que permetrà als que ja coneixen el pintor descobrir un Dionís diferent, amb unes influències que no són les que sempre se li han reconegut sinó que també tenen a veure amb l’expressionisme alemany, Picasso o Matisse”.

Centre Cultural la Misericòrdia 4 de maig al 30 de juny de 2017.

dissabte, 25 de març del 2017

Esteban Lisa: el gabinete abstracto

Como se sigue de su título, esta "muestra de gabinete" incluye pocas obras, cuidadosamente seleccionadas, que se acompañan de una publicación intencionadamente contenida en cuanto a su extensión. Además de que, en el caso de Lisa, las pequeñas dimensiones sean una de sus marcas –usó un mismo formato durante toda su vida–, esta muestra da inicio a una serie de exposiciones cuya escala reducida es norma y cuyo fin es presentar sintéticamente a figuras de la plástica latinoamericana del siglo XX en el marco más amplio de la colección de arte español contemporáneo de la Fundación Juan March y su programa de exposiciones dedicado al arte moderno y contemporáneo internacional.

Fundació March - Palma
1 febrer - 20 maig 2017