divendres, 18 de maig del 2012

“Essència i presència del Museu de Mallorca” al Centre de Cultura


Avui s'inaugura al Centre de Cultura l’exposició “Essència i presència del Museu de Mallorca”, una mostra que representa un tast d’algunes de les peces més emblemàtiques del fons museístic del Museu de titularitat pública.
L’exposició, que romandrà oberta al públic mentre durin les obres a la seu de Ca la Gran Cristiana, compta amb una representació de les diferents seccions i col·leccions del Museu de Mallorca.
De la prehistòria al modernisme
Les aproximadament tres-centes cinquanta peces que s’exposen s’han ordenat per àmbits, aprofitant les cinc sales de la planta noble de l’edifici. De la prehistòria a la protohistòria, cultura romana i antiguitat tardana, l’època medieval, l’època del barroc i el modernisme són els cinc itineraris proposats.
Entre les peces més representatives destaquen ‘El Guerrer gran de Son Favar, Capedera’; ‘L’encenser de Son Espases’; ‘El tresoret almohade, Sencelles’; ‘Paria i Helena’, de Mattia Pretti, i ‘Ceràmiques de La Roqueta’.
Amb l’exposició ‘Essència i presència del Museu de Mallorca’ la Conselleria d’Educació, Cultura i Universitats pretén fomentar la presència del Museu dins la vida cultural de l’illa, a més de disposar de la base expositiva necessària per continuar amb els programes didàctics i de difusió del Museu de Mallorca, com ‘La peça del mes’ o ‘Les aules del Museu’.
Centre de Cultura "Sa Nostra".